Cello-locatie De Binckhorst is uitgebreid met een logeerhuis voor jongvolwassenen met een verstandelijke beperking. Toen het logeerhuis in een ander complex van Cello niet meer aan de brandveiligheidseisen bleek te voldoen, handelde de organisatie snel en maakte ruimte vrij op De Binckhorst voor een nieuw logeerhuis voorzien van uitgebreide faciliteiten. Cello vond een partner in Hoedemakers bouw en ontwikkeling. ‘Samen zorgden we ervoor dat de transformatie in een kort tijdsbestek en met zorg voor de cliënten van De Binckhorst werd uitgevoerd’, aldus Erik Sterks van Hoedemakers bouw en ontwikkeling.

Slim gebruik van bestaande ruimte

Wat eerst een deel van een kantoor was, is nu omgetoverd tot een logeerhuis. Er is genoeg ruimte voor een comfortabel en aangenaam verblijf. Zo zijn er vijftien aparte slaapkamers gecreëerd met voldoende privacy, waarbij rekening is gehouden met een duidelijke routing voor de gasten door het gebruik van kleuren. Daarnaast zijn er gezamenlijke wasruimtes, twee woonkamers, douches, een keuken en zijn er mogelijkheden om deel te nemen aan activiteiten.

Multifunctioneel benutten

De activiteiten, die worden georganiseerd door zorginstelling Cello, vinden plaats in een nieuwbouwgedeelte dat grenst aan het logeerhuis. Hiervan wordt gebruik gemaakt voor dagbesteding van zowel de bewoners en cliënten als de logeergasten van Cello. De bestaande aula werd eveneens aangepakt; een nieuwe inrichting maakt deze ruimte multifunctioneel inzetbaar voor Cello. De entree wordt op dit moment nog vernieuwd zodat die past bij het vernieuwde zorghuis.

Ambitie en planning

‘Een mooi project waar we trots op zijn’, vertelt Erik Sterks over de transformatie van het Cello gebouw. ‘Er lag een hoge ambitie om binnen een zeer kort tijdsbestek een multifunctioneel en comfortabel logeerhuis te realiseren. Een goede voorbereiding en planning en een prettige samenwerking tussen Hoedemakers en Cello maakten deze ambitie meer dan waar.’ Wij wensen alle cliënten en medewerkers veel plezier in hun nieuwe accommodatie.

 

De winkel van Only for Men in Rosmalen groeide uit zijn jasje en was toe aan een nieuwe look. De uitstraling van het gebouw kwam niet meer overeen met de huisstijl van het merk en de oppervlakte van de winkel was niet meer voldoende om onderdak te geven aan de ideeën van Only for Men. Aan Hoedemakers bouw en ontwikkeling de taak om de winkel te transformeren naar de nieuwe eisen.

Voor het creëren van een unieke klantbeleving is de winkel twee keer zo groot geworden en is de voorgevel compleet gerenoveerd. Hoedemakers paste een innovatieve bouwwijze toe om de bestaande gevel te renoveren; een techniek die door het bouwbedrijf vaker wordt toegepast. Tegen de oorspronkelijke gevel en nieuwe kalkzandsteen muren werden isolatieplaten geplaatst. Hierop werden steenstrips bevestigd met de uitstraling van metselwerk. Deze gevelafwerking in combinatie met de eigentijdse stalen puien zorgt voor een goed geïsoleerd winkelpand dat qua uitstraling helemaal ‘van nu’ is.

De medewerkers van Hoedemakers zijn enthousiast over het renovatiesysteem. ‘Het is een fijne en snelle techniek waarmee de gevel een compleet nieuwe look krijgt. Daardoor heeft het pand de stoere en eigentijdse uitstraling gekregen die past bij het merk Only for Men’, aldus Gido van Dun.

Hoedemakers vindt het erg belangrijk dat jongeren de kans krijgen om te leren en groeien. Timmerman Gido van Dun (20 jaar) is hier een mooi voorbeeld van. Hij heeft het voortouw genomen in dit project. ‘In het begin was het zwaar, omdat ik nog onervaren was in het leiden van een project. Ik werd als het ware in het diepe gegooid maar kreeg goede begeleiding van mijn collega’s bij Hoedemakers; een leerzame ervaring’, aldus Gido. ‘En met een fraai resultaat’, vult projectmanager Piet van der Plas aan.

De toekomstige bewoners van 50 nieuwbouwappartementen in de wijk Malvert in Nijmegen kunnen in hun woning blijven wonen, ook als ze in de toekomst minder goed ter been zijn. De appartementen worden gebouwd naar ontwerp van architectenbureau Visser en Bouwman en worden levensloopbestendig uitgevoerd.

Slotstuk herstructurering De Malvert
De nieuwbouw wordt gerealiseerd in opdracht van Standvast Wonen en de gemeente Nijmegen en vormt de afronding van een herstructureringsopgave in De Malvert. Met de oplevering van de appartementen aan het einde van dit jaar, wordt de herstructurering in deze wijk voltooid.

Bouw van start
Op 17 januari jl. werd de realisatieovereenkomst voor de bouw van 50 appartementen getekend door Esther Lamers, directeur/bestuurder van Standvast Wonen en Simon Passier, directeur van Hoedemakers bouw en ontwikkeling. “We kunnen starten met bouwen en dat gaan we dan ook doen. Aanstaande maandag gaat de eerste schop in de grond!’, aldus Simon Passier.

Levensloopbestendig, energiezuinig en comfortabel
“Wij gaan er samen met Standvast alles aan doen om 50 levensloopbestendige, enerziezuinige en comfortabele woningen toe te voegen aan het woningaanbod in Nijmegen; een mooie opgave.”

Naar verwachting worden de appartementen in december 2018 opgeleverd aan Standvast Wonen.

Met één heldere ingreep heeft Reset Architecture de entreehal van stichting Willem Twee geschikt gemaakt voor divers gebruik. De Spiegelzaal is naast een genereuze ingang ook de foyer voor de concertzalen, een expositieruimte en biedt plaats aan flexwerkplekken. Door het transparante karakter blijft de monumentaliteit behouden.

Lees meer over deze transformatie die wij als aannemer mochten uitvoeren in de Willem Twee fabriek in Den Bosch.