Alle projecten

Verbindingsbrug Jeroen Bosch Ziekenhuis – Verbeeten Instituut

Utiliteitsbouw – Nieuwbouw verbindingsbrug tussen het gebouw E van het Jeroen Bosch ziekenhuis en het gebouw Verbeeten Instituut.

De brug ligt op niveau 0 van het JBZ wat de eerste verdieping boven het maaiveld is.

De nieuwe verbindingsbrug bestaat uit een op mortel buisschroefpalen en betonpoeren gefundeerde staalconstructie en vormt een “binnendoor” (logistieke) verbinding voor het patienten transport en personeel tussen de beide bouwdelen. De buitenschil van deze constructie bestaat uit aluminium vliesgevelpuien. De dakconstructie bestaat uit stalen dakplaten afgewerkt met een geïsoleerde kunststof dakbedekking. De binnenzijde wordt afgewerkt met de voor het ziekenhuis gebruikelijke materiaal toepassingen zoals een systeemplafond en tarkett (gladde pvc) vloerbedekking. Het geheel wordt installatie technisch aangesloten op de bestaande installaties van de beide gebouwen.

Opdrachtgever Raad van bestuur Jeroen Bosch Ziekenhuis te ’s-Hertogenbosch en Raad van bestuur Verbeeten Instituut te Tilburg
Architect EGM Architecten te Dordrecht
Bouwjaar 2013
Plaats 's-Hertogenbosch