Alle projecten

Renovatie en nieuwbouw Dorpsstraat

De restauratie en inpandige verbouwing van een monumentaal woonhuis. Aan de buitenzijde is de complete funderingsconstructie gestabiliseerd, het dak gerenoveerd en voorzien van geïsoleerde dakplaten, de metselwerk gevels voorzien van nieuw voegwerk, gevelkozijnen en houten betimmeringen vervangen en voorzien van schilderwerk. De binnenzijde is gestript met behoud van de monumentale onderdelen. De ruimte-indeling is gewijzigd en afgewerkt met stuk- en schilderwerk.

Aan de achterzijde van het woonhuis werd een nieuw paviljoen gebouwd, dat met het woonhuis is verbonden door middel van een verbindingsgang. Het paviljoen kreeg een afwijkende ronde vorm. Aan de fundering werd in het werk een ronde bordesrand gestort, waarop de houten bouwconstructie werd gesteld. Het dak is uitgevoerd in zink. De gevels zijn gesloten door middel van gebogen isolatieglas.

OpdrachtgeverSonder Lensen Vastgoed BV
ArchitectHilberinkBosch architecten
Bouwjaar2013
PlaatsRosmalen