n samenwerking met Tribe Productions kregen de entree en spreekkamers in ons kantoor een frisse, nieuwe look, die past bij onze visie en huisstijl. Een interieur waarin zichtbaar is wie we zijn en wat we doen. Meer weten? Wees welkom!

Herontwikkeling van een bestaand pand in de binnenstad van ’s-Hertogenbosch. Het bestaande kantoorgebouw werd volledig gestript tot op het betonnen casco. Vervolgens kreeg het gebouw een extra verdieping, nieuwe gevels en een aangepaste indeling. In dit nieuwe gebouw, dat de sfeer van het verleden ademt, huizen een commerciële ruimte en 11 huurappartementen.

De sloopwerkzaamheden bestonden uit een volledige asbestsanering, het verwijderen van de bestaande binnenwanden, gevelvullingen, installaties en dakbedekking. Tevens werden er op diverse plaatsen sparingen in de betonvloeren gemaakt om plaats te maken voor nieuwe trappen, leidingschachten en een lift.

Het gehele pand werd vervolgens vanaf casco opnieuw opgebouwd met gevelelementen bestaande uit HSB-wanden voorzien van een gevelstucsysteem. Op de vloeren is een isolatiepakket aangebracht en in het pand is gekozen voor metal-studwanden om de geluidsisolatie tussen de onderlinge ruimtes te minimaliseren. De voorgevel is op diverse plaatsen voorzien van natuursteen elementen rondom de kozijnen. De is daarnaast een compleet nieuwe kapconstructie aangebracht,voorzien van dakkapellen en inpandige balkons op de 3e verdieping. De appartementen op de 1e en 2e verdieping kregen een uitwendig balkon.

Het uitbrengen van advies en uitvoeren van groot onderhoud ten behoeve van de monumentale kantoorpanden van Van Lanschot in ’s-Hertogenbosch, Zeist, Eindhoven, Arnhem, Amersfoort, Den Haag, Wassenaar, Goes, Haarlem, Rotterdam en Leiden.

De werkzaamheden bevatten het totale onderhoud van de gevels en daken met behoud van het monumentale karakter en rekening houdend met daaruit voortkomende voorschriften. Herstel van (lei- en bitumineuze) dakbedekking, zink, goten en hemelwaterafvoeren. Herstel van het metsel- en voegwerk en gevelpleisterwerk. Herstel van houtrot en schilderwerk van de kozijnen en daklijsten. Energetische aanpassingen zoals het na-isoleren van daken, vloeren en wanden. Vervanging van beglazing en toevoeging van achterzetramen aan de binnenzijde voor een betere isolatie en inbraakwerendheid van het pand. En kleine verbouwingen aan de binnenzijde, waaronder bijvoorbeeld de toevoeging van een toilet en doucheruimte.

Voor deze woningen werden onderstaande werkzaamheden verricht:

Buiten:
– Schoonmaken / herstellen en opnieuw voegen van de gevels
– Vervangen van het gehele dak
– Schilderen van de kozijnen en dubbel glas plaatsen
– Voor, en achterdeuren vervangen
– Schuttingen vervangen

Binnen:
– Badkamer,- toilet, en keukenrenovaties
– Aanbrengen mechanische ventilatie
– CV-ketels plaatsen of vervangen
– Aanbrengen vlizotrappen en opknappen zolders
– Vervangen riolering

Medica Europe is een toonaangevende producent en leverancier van medische hulpmiddelen. Het bedrijf biedt innovatieve concepten voor de OK, CSA en ICU, en voor de afdelingen anesthesie, cardiologie en radiologie in ziekenhuisomgevingen.

Tausch brand sensations ontwikkelde voor Medica Europe een Experience Center. Dit biedt medisch personeel de mogelijkheid om de producten van Medical Europe te ervaren in een realistische gesimuleerde ziekenhuisomgeving, waar uiteenlopende praktijksituaties kunnen worden nagebootst. Tevens is er een restaurant aanwezig, waar bezoekers en medewerkers van Medica met elkaar in gesprek kunnen gaan. Dat laatste genereert een constante stroom van nieuwe inzichten en innovaties.

Het experience center bestaat onder andere uit een operatiekamer, een lab, een intensive care unit en een verkoeverkamer. Alle zintuigen worden gestimuleerd met realistische geuren, geluid en licht en afbeeldingen. Hoedemakers verzorgde de volledige uitvoering van het door Tausch gemaakte ontwerp.

De winkel van Only for Men in Rosmalen groeide uit zijn jasje en was toe aan een nieuwe look. De uitstraling van het gebouw kwam niet meer overeen met de huisstijl van het merk en de oppervlakte van de winkel was niet meer voldoende om onderdak te geven aan de ideeën van Only for Men. Aan Hoedemakers bouw en ontwikkeling de taak om de winkel te transformeren naar de nieuwe eisen.

Voor het creëren van een unieke klantbeleving is de winkel twee keer zo groot geworden en is de voorgevel compleet gerenoveerd. Hoedemakers paste een innovatieve bouwwijze toe om de bestaande gevel te renoveren; een techniek die door het bouwbedrijf vaker wordt toegepast. Tegen de oorspronkelijke gevel en nieuwe kalkzandsteen muren werden isolatieplaten geplaatst. Hierop werden steenstrips bevestigd met de uitstraling van metselwerk. Deze gevelafwerking in combinatie met de eigentijdse stalen puien zorgt voor een goed geïsoleerd winkelpand dat qua uitstraling helemaal ‘van nu’ is.

Sigarenfabriek Willem II werd zowel aan de buitenzijde als aan de binnenzijde grondig gerenoveerd. Het rijksmonument, gebouwd in 1897, biedt onderdak aan de Willem II concertzaal; een ‘kleine’ concertzaal met een grote naam in de muziekwereld. Sinds de renovatie biedt het gebouw ook ruimte voor diverse beeldende kunstvormen.

De Willem II fabriek aan de Boschdijkstraat in ’s-Hertogenbosch kent een rijke historie sinds 1897. Het pand, ontworpen door de architect P. Th. Stornebrink, is opgetrokken uit schoon metselwerk met een constructie van ijzer en kenmerkt zich door de grote hoeveelheid boogramen, kruisramen en de traptoren aan de achterzijde.

Onze werkzaamheden aan dit rijksmonument bestonden in de eerste fase met name uit het binnenschilderwerk en de belettering op de buitengevel.

In een later stadium realiseerden we eveneens de verbouwing van de entreehal van stichting Willem Twee. Deze is geschikt gemaakt voor divers gebruik. De Spiegelzaal is naast een genereuze ingang ook de foyer voor de concertzalen, een expositieruimte en biedt plaats aan flexwerkplekken. door het transparante karakter blijft de monumentaliteit behouden.

Hoedemakers verzorgde in samenwerking met verfleverancier Sigma coatings het schilderwerk van deze torenflat en verving waar nodig beglazing en kozijnen. Het betreft schilderwerk op hoogte met behulp van hangbakken en hoogwerkers.

De realisatie van een prikpoli en een röntgen afdeling inclusief wachtruimten en kantoorruimte voor het medisch personeel. De poli kreeg een moderne look en werd gestyld door middel van ondermeer wandvullende foto’s van Rosmalen.

In opdracht van de gemeente ‘s-Hertogenbosch brachten we een verftechnisch advies en een kleuradvies uit voor de Brede Bossche School. De uitvoering van het  schilderwerk werd eveneens door Hoedemakers gerealiseerd. Bij de uitvoering werd zorgvuldig rekening gehouden met de openingstijden van de school en de aanwezigheid van kinderen gedurende de werkzaamheden.